Ungdomar fixade badbrygga i Örnabben

Arvid Weinz, Edward Wikström, Arvid Wikström, Alma Öberg, Alise Öberg, Alvina Nyman och Tuva-Li Hultgren fixade på sin fritid en badbryggan i Örnabben. Efter flera dagars insats var inte bara stranden röjd utan även badbryggan monterad och klar för sjösättningen.

Med lite finansiell hjälp av kommunen, många arbetstimmar och ett stort engagement fixade ungdomarna i Brändön och Örarna en alldeles egen badbrygga. Det var inte första gången de unga ställde upp med ideellt arbete för att utveckla sin bygd.

Det vore bra med en lätt badbrygga som vi själva kan sjösätta när det är dags för första doppet – det var utgångstanken för ungdomsgruppen i Brändön/Örarna. Alma Öberg, 16 år, utsågs till ansvarig för att skicka in en ansökan om EU-pengarna till Spira Mare i slutet av mars. I slutet av maj kom företrädare från Spira Mare på besök och träffade ungdomsgruppen som berättade om sina tankar och idéer. De gillade idén och i juni beviljades maxbeloppet 40 000 kronor för projektet.

För att kunna genomföra hela projektidén med aktiviteter räckte dock inte pengarna till. Så ungdomsgruppen tog med Luleå kommun som beviljade 25 000 kronor ytterligare.

Ungdomar i åldern 13-16 år har jobbat med projektet under sommarlovet under flera arbetsdagar och kvällar. De har planerat arbetet tillsammans, utfört det och grillat korv. Arbetet med projektet har skapat bättre sammanhållning över åldersgränserna, säger Edward Wikström, 16 år, som var byggledare:

– Vi umgås mer över åldersgränserna än vi gjort tidigare.

Ungdomsgruppen har redan tidigare haft idén med att bygga upp en bagarstuga som mötesplats och fritidsgård.

Total
0
Shares