Stora hamndagen är tillbaka

Stora hamndagen är tillbaka den 27 augusti, efter två års uppehåll. Det blir en mängd aktiviteter för hela familjen under dagen.

Lördagen den 27 augusti mellan klockan 10 och 14 anordnas Stora hamndagen igen efter två års uppehåll. Det blir en festlig tillställning med mängder av aktiviteter för hela familjen.

Luleå Hamn har pekats ut av EU som strategiskt viktig hamn eftersom 90 procent av unionens malmproduktion har koppling till malmfälten i norr.

– Det visar hur stor betydelse Luleå Hamn och projekt Malmporten har för Luleå och regionen, säger Göran Carlsson, tillförordnad vd på Luleå Hamn.

Hamnen är en förutsättning för den samhällsutveckling och industriella tillväxt som sker just nu i norra Sverige. Därför ser medarbetarna i Luleå Hamn fram emot att visa upp hamnens verksamhetsområden för allmänheten. Men Göran Carlsson hoppas också på att det blir en familjefest med många uppskattade aktiviteter.

– Vissa kommer tycka det är jättekul att skjuta straffar tillsammans med Luleå Basket, medan andra väljer rundtursbussen för att se godsvolymerna som gjort Luleå till Sveriges största bulkhamn. Det kommer finnas något för alla, och vi ser fram emot att få välkomna Luleåborna, säger Göran Carlsson.

Program och bra att veta

Programmet kommer innehålla bland annat en räddningsaktion från sjöräddningssällskapet, tävlingar, barnteater och god mat. Utöver det kommer det finnas flertalet aktiviteter och utställare på plats som bjuder in till spännande berättelser om allt som händer i Luleå Hamn.

Välkommen till Stora hamndagen:

  • Vi rekommenderar att våra besökare tar sig ut med cykel. Cykelkarta finns på storahamndagen.se.
  • Från Södra Hamn går det även att ta turbåten Laponia till Strömören.
  • Parkera gratis i parkeringshuset Karpen under Stora hamndagen.
  • Barn under 16 år besöker området i målsmans sällskap.
  • Det finns tyvärr ingen möjlighet att lägga till med egen båt
  • Vi har gott om hamnvatten, men ta gärna med eget dricksvatten.
Total
0
Shares